Bezlepkový chlieb - Cesto vložíme do formy

Bezlepkový chlieb

Potrebujeme:

1 balíček sušeného droždia
1 lyžička cukru
400ml vlažnej vody /100ml do kvásku a 300ml. do cesta/
200g ryžovej múky
150g kukuričného škrobu
150g pohánkovej múky
2 lyžičky guarovej múky
2 lyžičky morskej soli
1 lyžička jablčného octu
2 lyžičky mletej rasce a podľa chuti celej rasce
Olivový olej na potretie

Postup:

  1. Droždie s cukrom a 100 ml vlažnej vody rozmiešame a necháme vykysnúť.
  2. Spolu zmiešame všetky múky so soľou a cca 3 minúty spracovávame s kváskom, octom a 300 ml vlažnej vody (najlepšie v kuchynskom robote alebo šľahačom).
  3. Cesto dáme do formy a navlhčenou stierkou ho uhladíme. Chlieb necháme v teplej rúre (50°C) 30-40 minút kysnúť. Cesto by malo vykysnúť  o tretinu svojho objemu.
  4. Formu vyberieme z rúry, ktorú nahrejeme na 220°C a pečieme v nej chlebík 10min. Potom teplotu zmiernime na 200°C a pečieme ďalších 40 min. Nakoniec  potrieme chlebík olejom a 10 min. ešte dopekáme. Po upečení ho vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Za tento recept a fotky veľmi pekne ďakujeme našej zákazníčke pani Vierke :-).

Bezlepkový chlieb - Cesto vložíme do formy

Bezlepkový chlieb – Cesto vložíme do formy

Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha