Celozrnná karobová bábovka

Karobová celozrnná bábovka

Potrebujeme:

  • 2 šálky hrubej celozrnnej špaldovej múky (doporučujem dať  1 a 3/4 šálky múky a zvyšok doplniť špaldovými klíčkami)
  • 2 vajíčka
  • 3/4 – 1 šálku trstinového cukru
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov (z vínneho kameňa)
  • 1,5  šálky mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 kopcovité lyžice karobu (väčšinou dávam viac)
  • škorica podľa chuti (cca 1 lyžica)
  • orechy môžu, nemusia byť
  • kokosový olej na vymastenie formy

Postup:

Používam cca 3 dcl šálku.  Zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme sypké suroviny, premiešame, na koniec pridáme  tekuté suroviny a všetko vymiešame do hladka. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, pridajte  ešte mlieko. Predsa len celozrnná a ešte hrubá múka potrebuje viac tekutín. Bábovkovú formu vymastíme kokosovým olejom, vysypeme múkou a dáme piecť na 220 stupňov  na cca 40 minút. Po 30 minútach odporúčam urobiť špilkový test, či už je bábovka hotová. Pred koncom ju prikrývam papierom na pečenie, aby sa vrch moc nepripiekol.

TIP: kto rád experimentuje a rád by si pečenie ozvláštnil, môže pridať konopné semienko, alebo Goji (kustovnica čínska).

Dobrú chuť 🙂

Celozrnná karobová bábovka

Celozrnná karobová bábovka

Celozrnná karobová bábovka - výrez

Celozrnná karobová bábovka – výrez

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Recepty a články na Váš e-mail

  • Vaše osobné údaje (emailová adresa a meno) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k obsahu zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...