Medvedí tempeh

Mňam soté

(VEGAN, BEZ LEPKU- pri použití ryže ako prílohy)
4-5 porcií, doba prípravy cca 30 minút

Potrebujeme:

1 cibuľa
5 veľkých šampiňónov
1 tempeh
1 konzerva lúpaných paradajok
1 mandľová smotana
olivový olej
morskú soľ
štipku škorice
1 lyžicu mletého cesnaku
2 lyžice kari
2 lyžice garam masaly
chilli podľa chuti
5 listov medvedieho cesnaku (v sezóne)

Postup:

Cibuľu si nakrájame na polkrúžky, huby na plátky a tempeh na malé kocky. Cibuľu so šampiňónmi orestujeme na oleji, pridáme tempeh, osolíme, okoreníme a riadne premiešame, aby sa všetko obalilo v korení. Pridáme paradajky z konzervy, nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, podlejeme cca 1,5 dl vody. Prikryjeme a necháme dusiť 5-7 minút, kým sa chute spoja. Na záver pridáme mandľovú smotanu, ak treba dosolíme a na miernom ohni povaríme ešte cca 8 minút. Ako prílohu podávame bulgur alebo ryžu natural.

Mňam soté

Mňam soté

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha