Nátierka z bielej fazule

Nátierka z bielej fazule

Vznikla len tak intuitívne..ako všetky moje recepty, takže si ju dochuťte podľa seba.

Potrebujeme:

biela maslová fazuľa-množstvo podľa toho koľko chcete nátierky (môžete použiť aj BIO konzervu v náleve bez cukru)
rastlinná smotana (sójová, mandľová, ryžová..aká je po ruke)
horčica
umeocot
lahôdkové droždie
soľ himalájska-čierna-kala namak (dodá špeciálnu chuť)
kari, rímska rasca
mladá cibuľka (môže aj nemusí byť)
olivový olej za studena lisovaný

Postup:

Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom. Konzistenciu si regulujeme smotanou, olej stačí 1-2 lyžice. Droždím nešetrite, dodá tú správnu chuť aj konzistenciu, ak bude nátierka moc riedka ;-). Podávame so zeleninou, tortilami, kváskovym chlebíkom.

Nátierka z bielej fazule

Nátierka z bielej fazule

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha