Zemiaky a hokaido s parmezánom

Pečená tekvica hokaido

Potrebujeme:

1 tekvicu hokkaido
zemiaky
parmezán
tekvicové gomasio
Tamari sójová omáčka
morská soľ
Mahá korenie
olivový olej

Postup:

Neolúpanú tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na prúžky. Zemiaky nakrájame na kolieska, alebo na krížaly. Poukladáme na plech, pokvápeme olivovým olejom, zemiaky osolíme a posypeme Mahá korením. Tekvicu stačí potreť olejom. Pečieme v rúre na 220 stupňov do zlata. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, gomasiom a pokvapkáme Tamari omáčkou. Ako prílohu odporúčam zeleninový šalátik zo sezónnej zeleniny. Výborne sa k tomu hodí opekané lahôdkové tofu, alebo marinovaný seitan.

Dobrú chuť.

 

Zemiaky a hokaido s parmezánom

Zemiaky a hokaido s parmezánom

Pečená tekvica hokaido
Pečená tekvica hokaido

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha