Zemiaky a hokaido s parmezánom

Pečená tekvica hokaido

Potrebujeme:

1 tekvicu hokkaido
zemiaky
parmezán
tekvicové gomasio
Tamari sójová omáčka
morská soľ
Mahá korenie
olivový olej

Postup:

Neolúpanú tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na prúžky. Zemiaky nakrájame na kolieska, alebo na krížaly. Poukladáme na plech, pokvápeme olivovým olejom, zemiaky osolíme a posypeme Mahá korením. Tekvicu stačí potreť olejom. Pečieme v rúre na 220 stupňov do zlata. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, gomasiom a pokvapkáme Tamari omáčkou. Ako prílohu odporúčam zeleninový šalátik zo sezónnej zeleniny. Výborne sa k tomu hodí opekané lahôdkové tofu, alebo marinovaný seitan.

Dobrú chuť.

 

Zemiaky a hokaido s parmezánom

Zemiaky a hokaido s parmezánom

Pečená tekvica hokaido
Pečená tekvica hokaido

Recepty a články na Váš e-mail

  • Stlačením tlačítka súhlasíte so spracovaním osobných údajov. Vaše osobné údaje (meno a emailová adresa) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k materiálom zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...