Pšenoto s cviklou a tempehom

Pšenoto s cviklou a tempehom

Na 4 porcie potrebujeme:

2 cibule
1 veľkú mrkvu
1 cviklu
1 stredne veľkú cuketu
1 šálku surového BIO pšena (2dcl)
údený tempeh
semienka podľa chuti
lahôdkové droždie
himalájska soľ Kelpanka
ghí, alebo kvalitný rastlinný olej
kurkuma 1 lyžička
čierne korenie podľa chuti
kari 1 lyžička
kúsok celej škorice
sušený zázvor 1/2 lyžičky
umeocot 1-2 lyžičky
Tamari omáčka
zeleninový vývar, alebo voda na uvarenie pšena

Postup:

Pšeno si uvaríme do mäkka vo vývare, alebo v osolenej vode. Trvá to cca 20-30 minút. Varíme ho bez miešania. Cibuľu orestujeme na oleji, posolíme, pridáme všetky druhy korenia, premiešame a chvíľku spolu orestujeme. Zeleninu si nastrúhame na hrubo a pridáme k orestovanej cibuli. Premiešame, aby sa korenie dostalo do zeleniny a prikryté dusíme na slabom ohni cca 5 minút. Potom zeleninu ochutíme umeoctom, tamari omáčkou, a ak je treba trošku podlejeme vodou a podusíme do mäkka. Uvarené pšeno ochutíme lahôdkovým droždím a vmiešame ku zelenine. Tempeh pokrájame na kocky a spolu so semienkami opečieme na panvici. Pšenoto servírujeme posypané opečeným tempehom a čerstvým pórom. Ako prílohu si doprajte trochu kvasenej zeleniny, alebo kyslej kapusty. Dobrú chuť.

TIP:

Korenie použite ľubovoľné aké máte radi, experimentujte 🙂

Pšenoto s cviklou a tempehom

Pšenoto s cviklou a tempehom

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha