Za foto ďakujeme Anine

Ražné medovníčky

Potrebujeme:

860 g ražnej celozrnnej múky
4 vajcia,
4 veľké lyžice medu
350 g trstinového cukru
1 polievková lyžica perníkového korenia
citrónová kôra (z bio citrónu bez chemického ošetrenia)
250 g masla
1 prášok do pečiva bez fosfátov (vínny kameň)

Postup:

Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. Pokiaľ je príliš riedke, pridáme múku. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary, ktoré potom rovnomerne rozprestrieme na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista.

Ražné medovníčky – Za foto ďakujeme Anine

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Recepty a články na Váš e-mail

  • Stlačením tlačítka súhlasíte so spracovaním osobných údajov. Vaše osobné údaje (meno a emailová adresa) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k materiálom zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...