Sabdží s tekvicou a karfiolom

Sabdží s tekvicou a karfiolom

4 porcie bez lepku, vegan

Potrebujeme:

1 cibuľu
2 veľké zemiaky
polovicu oranžovej tekvice na pečenie, alebo hokaido
polovicu karfiolu
pol šálky (150ml) BIO červenej polenej šošovice v surovom stave
morská, alebo himalájska soľ
kari, garam masala, sušený zázvor, rímska rasca
kokosový panenský, alebo slnečnicový olej
100ml sójovej (mandľovej, kokosovej, ryžovej..) smotany
umeocot a tamari omáčka podľa chuti
na ozdobu petržlenová, alebo koriandrová vňať, čierny sezam

Postup:

Na oleji orestujeme cibuľu, hneď osolíme, pridáme korenie (karí, garam masala, sušený zázvor, rímska rasca..) premiešame, necháme rozvoňať a pridáme na kocky nakrájané 2 zemiaky, tekvicu hokaido, alebo oranžovú na pečenie, na ružičky rozobratý karfiol. Premiešame, nech sa to celé obalí korením, podlejeme trochou vody, tak aby to bolo akurát ponorené, pridáme premytú červenú šošovicu, premiešame, prikryjeme a varíme do zmäknutia. Na záver, keď už je všetko fajné mäkké, popučíme to trochu pučidlom na zemiaky, pridáme sójovú (alebo inú rastlinnú) smotanu, dochutíme tamari omáčkou a umeoctom. Premiešame a ozdobíme čerstvou vňaťkou a sezamom.

Sabdží s tekvicou a karfiolom

Sabdží s tekvicou a karfiolom

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha