zdravy-tanier

Ako si vyskladať „Zdravý tanier“ a schudnúť tak natrvalo

Všetci máme radi niečo iné. Raz máme chuť na hutnejšie, inokedy ľahšie jedlo. Teraz po sviatkoch bude pre naše trávenie lepšou voľbou ľahšie stráviteľné jedlo. Ako by malo teda vyzerať v praxi?
Nezáleží len na tom, čo si na tanier dáte, dôležitý je aj pomer jednotlivých makroživín (tukov, polysacharidov a bielkovín) na tanieri. Aby nám to dobre trávilo, spaľovalo a zároveň nás jedlo optimálne zasýtilo a vyživilo, mal by náš zdravý tanier vyzerať takto:

  • Polovicu taniera tvorí zelenina (v akomkoľvek stave-ideálne podľa ročného obdobia volíme varenú, dusenú, pečenú, na pare, alebo surovú, či kvasenú)
  • 1/4 taniera tvorí kvalitná bielkovina (na obrázku tempeh)
  • 1/4 taniera príloha-polysacharid (ryža basmati natural)

Mám pre Vás ešte jeden TIP na štíhlu večeru:  Použite namiesto prílohy karfiol (krátko ho obvarte a rozmixujte na drobno), ak chcete zvýšiť podiel zeleniny v jedle, alebo ak jedlo varíte na večeru a potrebujete sa vyhnúť sacharidom navyše ;).

zdravy-tanier

Zdravý tanier

Viac o zdravom tanieri + ďalšie skvelé tipy na chudnutie a optimalizáciu Vášho jedálnička nájdete v mojom e-booku „Schudni ľahko“, ku ktorému práve teraz môžete získať JEDÁLNIČEK úplne ZADARMO!

Schudni ľahko s Tajomstvom chudnutia

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha