Lievance z kvásku

Lievance z kvásku

Deň dopredu si dokŕmte kvások, cez noc vám v chladničke pekne bude pracovať a na druhý deň tento rozkvas (štartér) použijete do receptu.

Na cca 15 kusov potrebujeme:

2 lyžice rozkvasu (ja mám čisto ražný celozrnný)
300 ml rastlinného nesladeného mlieka (ak kupujete, tak ideálne v BIO kvalite a nesladené)
1 vajce
lyžička ryžového sirupu (prípadne trstinového cukru)
štipka soli
celozrnnú špaldovú múku hladkú podľa potreby

Lievance z kvásku

Lievance z kvásku

Postup:

Všetko spolu poriadne rozmiešame a múky dáme toľko, aby nám vzniklo primerane husté lievancové cesto. Toto cesto prikryjeme a necháme 2 hodinky postáť. Ja ho zvyknem šupnúť do zatvorenej rúry, aby bolo mimo prievan.

Panvicu, potrieme olejom, alebo ghí maslom, na začiatok poriadne rozpálime a robíme lievance. Tie ďalšie kúsky už tuk ani potrebovať nebudú. Uvidíte podľa svojej panvice.

My sme si naše lievance vychutnali s domácim jablkovým džemom od kamarátky Petry, pridali tofu tvaroh Provamel so škoricou a hrozienkami s kvapkou rumu ;).

Určite nám dajte vedieť ako vám chutilo.

Chcete viac receptov z kvásku? Nájdete ich napríkladu tu:

kvaskovanie-300x300.png

Recepty a články na Váš e-mail

  • Stlačením tlačítka súhlasíte so spracovaním osobných údajov. Vaše osobné údaje (meno a emailová adresa) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k materiálom zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...