Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka

Potrebujeme:

1 a 1/2 šálky mlieka
3/4 šálky oleja
1 šálka trstinového cukru
1 šálka celého nemletého maku
2 vajká
3 šálky celozrnnej múky (máme radi špaldovú)
1 prášok do pečiva bez fosfátov

Postup:

Všetko zmiešame, dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, rúru predhrejeme na 220 a pečieme…cca 45 minút, na 160 stupňoch, treba kontrolovať špajlou a počas pečenia bábovku prikryť papierom na pečenie.

Tip: ja používam veľkú šálku 3 dcl, bábovka je potom krásna vysoká 🙂

Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka - prierez

Celozrnná maková bábovka – prierez

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha