Na kofty potrebujeme
(cca 16 kúskov podľa veľkosti)
250g jemne nastrúhanej cvikly
250g domácej kyslej kapusty
2,5dl špaldovej múky (celozrnná hladká)
1 menšia cibuľa na drobno nakrájaná
1 lyžička sušeného cesnaku (alebo 2 strúčiky čerstvého)
1 lyžica mletej rasce
1 lyžica mletého koriandra
1 lyžica garam masaly
1 lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa
3 lyžice čierneho sezamu (alebo slnečnica)
morská soľ podľa chuti
ghí, alebo kvalitný olej na vyprážanie (alebo môžete piecť v rúre)
Postup:
Všetko spolu zmiešame a necháme cca 10 minút postáť. Rukami tvarujeme placky, alebo guľôčky, ktoré vyprážame na rozohriatom oleji.
Podávame s hráškovým pyré, alebo pečenými zeleninovými hranolčekmi a domácou tofunézou.
Hranolčeky-mrkva, zeler, batáty, zemiaky (olej, soľ, rozmarín)
Tofunéza:
Domácu tofunézu si pripravíme ľahko. Rozmixujeme biele tofu, trochu rastlinného mlieka, cca 1 lyžicu oleja, horčicu, umeocot, tamari. Všetko pridávame postupne podľa chuti, až kým dosiahneme požadovanú výslednú konzistenciu a chuť.