Potrebujeme:
250g celozrnnej hladkej múky (špaldová)
1 prášok do pečiva bez fosfátov
75g trstinového cukru
1 vajce
8 lyžíc oleja
200ml mlieka (jogurtu,cmaru)
drobné ovocie, nasekané oriešky, kúsky horkej aspoň 80% čokolády
Postup:
Vajce+cukor vymiešame, pridáme olej a mlieko a nakoniec zmiešame s preosiatou múkou zmiešanou s pr. do pečiva. Na záver pridáme ovocie, alebo orechy s čokoládou. Samozrejme, že tí, ktorí zhadzujú nejaké tie kilogramy, uprednostnia ovocie 🙂
Rúru vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme cca 25 minút, urobíme test špajlou, či sú mafinky hotové.
Náš TIP: zmiešam suché suroviny dokopy a potom pridám tekuté a všetko spolu vymiešam a je to hotovo 🙂
DOBRÚ CHUŤ!