Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka

Potrebujeme:

1 a 1/2 šálky mlieka
3/4 šálky oleja
1 šálka trstinového cukru
1 šálka celého nemletého maku
2 vajká
3 šálky celozrnnej múky (máme radi špaldovú)
1 prášok do pečiva bez fosfátov

Doma šéfkuchárom - Kompletný online sprievodca zdravým varením

Postup:

Všetko zmiešame, dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy, rúru predhrejeme na 220 a pečieme…cca 45 minút, na 160 stupňoch, treba kontrolovať špajlou a počas pečenia bábovku prikryť papierom na pečenie.

Tip: ja používam veľkú šálku 3 dcl, bábovka je potom krásna vysoká 🙂

Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka - prierez

Celozrnná maková bábovka – prierez

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Recepty a články na Váš e-mail

  • Vaše osobné údaje (emailová adresa a meno) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k obsahu zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...