Bulgurový nákyp

Bulgurový nákyp

Za tento recept ďakujeme čitateľke Kataríne Fedorovej 🙂

Potrebujeme:

½ hrnčeka špaldového bulguru
1 hrnček mletého maku
1 zrelý banán
1 jablko
½ hrnčeka sušených hrozienok
½ hrnčeka krájaných sušených sliviek
1 PL chia semienok
1 PL mletých ľanových semienok
1ČL mletej škorice
3 PL sladenky
1 PL kokosový olej
mleté nové korenie, klinčeky, muškátový orech,…

Postup:

Bulgur uvaríme vo vode v pomere 1:2,5. Banán popučíme a pridáme chia a ľanové semienka a zmiešame s bulgurom. Mak povaríme vo vode spolu s hrozienkami a slivkami, osladíme sladenkou a dochutíme koreninami a škoricou. Jablko ošúpeme a nastrúhame. Zapekaciu misu potrieme olejom a dáme polovicu bulgurovej zmesi, polovicu makovej plnky, strúhané jablko, druhú polovicu makovej plnky a na vrch polovicu bulgurovej zmesi. Zapekáme 20-30 min. na 220°C.

 

Bulgurový nákyp

Bulgurový nákyp

Týmto aj Vás vyzývame na spoluprácu. Poznáte nejaký zdravý vegetariánsky recept, ktorý by sa hodil na naše stránky? Radi varíte, či pečiete a chcete sa podeliť o svoje umenie? Môžete! A to takýmto spôsobom:

1. Uvarte zdravé jedlo
2. Odfoťte ho
3. Zapíšte recept
4. Pošlite nám ho aj s fotografiou

 

Chcem pridať recept

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha