Cuketovo-tekvicový krém

Cuketovo-tekvicový krém

Potrebujeme:

olej
cuketu a tekvicu v pomere 1:1
1 cibuľu
kvalitnú rastlinnú smotanu (ovsenú, sójovú, mandľovú, ryžovú, kokosovú..)
soľ, štipku kari a kurkumu
tamari sójová omáčka na dochutenie
konopné (alebo iné semienka podľa chuti) na posypanie

Postup:

Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji do sklovita, posolíme, pridáme kari a kurkumu. Premiešame, krátko spolu prehrejeme, pridáme na hrubo nastrúhanú tekvicu s cuketou. Všetko spolu premiešame a restujeme za stáleho miešania. Podlejte len v prípade, že by cuketa s tekvicou pustili málo vody.

Zakryjeme a necháme na miernom ohni uvariť domäkka. Keď je zelenina mäkká, odstavíme z ohňa, prilejeme trocha smotany, už nevaríme a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Hustotu si dolaďte podľa svojej chuti. My máme radi krémovú a hustú polievku. Na záver dochutíme tamari omáčkou, posypeme semienkami a podávame buď s vajíčkom, opečeným tofu, alebo seitanom.

Cuketovo-tekvicový krém

Cuketovo-tekvicový krém

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha