Potrebujeme:
240g šošovice beluga (alebo hnedej šošovice) v uvarenom stave
1 vajce*
1 menšia mladá cuketa nastrúhaná na hrubo
himalájska soľ cereus cesnaková
1 malá cibuľka jarná, alebo kúsok póru
instantná fazuľová múka podľa potreby* (dala som menej ako pol šálky)
* vajíčko a instantnú fazuľovú múku nahradíte hraškou zmiešanou s vodou, postup ďalej je rovnaký
Postup:
Všetko spolu zmiešame, vytvoríme kompaktné cesto, z ktorého sa dajú dobre formovať placky (ak sa nám zdá riedke, pridáme hrašku, alebo fazuľovú, prípadne cícerovú múku). Ukladáme na plech a pečieme na 180 stupňov (čas závisí od hrúbky a veľkosti placky), alebo smažíme na kvalitnej panvici na minime tuku. Podávame s batátovým pyré a zeleninou podľa sezóny. Tá môže byť surová, alebo tepelne upravená.