Šošovicové placky beluga

Šošovicové placky beluga

Potrebujeme:

240g šošovice beluga (alebo hnedej šošovice) v uvarenom stave
1 vajce*
1 menšia mladá cuketa nastrúhaná na hrubo
himalájska soľ cereus cesnaková
1 malá cibuľka jarná, alebo kúsok póru
instantná fazuľová múka podľa potreby* (dala som menej ako pol šálky)

* vajíčko a instantnú fazuľovú múku nahradíte hraškou zmiešanou s vodou, postup ďalej je rovnaký

Postup:

Všetko spolu zmiešame, vytvoríme kompaktné cesto, z ktorého sa dajú dobre formovať placky (ak sa nám zdá riedke, pridáme hrašku, alebo fazuľovú, prípadne cícerovú múku). Ukladáme na plech a pečieme na 180 stupňov (čas závisí od hrúbky a veľkosti placky), alebo smažíme na kvalitnej panvici na minime tuku. Podávame s batátovým pyré a zeleninou podľa sezóny. Tá môže byť surová, alebo tepelne upravená.

Šošovicové placky beluga

Šošovicové placky beluga

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha