Ďatlové keksíky

Datlové keksíky

Potrebujeme:

300g celozrnnej hladkej špaldovej múky
2 čajové lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov (vínny kameň)
1 lyžička škorice
1 lyžička pravej mletej vanilky
180g (rastlinného) masla izbovej teploty
100g ryžového (datlového) sirupu
100g jemne mletých mandlí (lieskových orieškov)
150g sušených datlí nakrájaných na veľmi drobné kúsky
1 lyžica citrónovej šťavy

Čokoládová poleva:

200g čokoládových guličiek (alebo 200g horkej čokolády + 30g kokosového oleja)

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vytvoríme cesto. Necháme ho odpočinúť v chladničke, najlepšie cez noc. Po vybratí z chladničky ho necháme chvíľu ohriať pri izbovej teplote a rukami ho ešte prepracujeme. Vyvaľkáme plát o hrúbke 4-5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 10 minút. Normálnu rúru je potrebné vyhriať na 180 stupňov. Keksíky budú pri vyberaní z rúry mäkké, preto ich necháme na plechu vychladnúť – tým sa spevnia. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu, ktorou keksíky ozdobíme.

 

Ďatlové keksíky

Ďatlové keksíky

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha