Indický chlieb (Čapatí)

Indický chlieb (Čapatí)

Na 10 ks chlebových placiek potrebujeme:

2 hrnčeky (200ml) polohrubej celozrnnej špaldovej múky
160 ml vlažnej vody
soľ

Postup – cesto:

Zmiešame múku so soľou a postupne vlejeme vodu. Vypracujeme nelepivé cesto. Je potrebné ho nechať prikryté postáť cca 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na guličky o priemere cca 5 cm. Tieto guličky obalíme v múke a vyvaľkáme. Vyvaľkanú placku 2x preložíme a znovu vyvaľkáme. Placka dostane tvar trojuholníka.

Veľký výběr exotických ingrediencíí zo všetkých kůtov sveta

Postup – pečenie:

Na mierne silnom až silnom ohni rozohrejeme suchú panvicu. Na rozohriatu panvicu položíme placku a túto pritláčame suchou utierkou o panvicu. Striedame miesta prítlaku. Pritláčanie má zabezpečiť to, aby boli placky pekne nadýchané (až úplne nafúknuté).  Obraciame 2-3x z každej strrany. Horeniu na panvici zabránime tým, že cesto pred položením na panvicu oprášime od múky.

Veríme, že si pochutíe 🙂

Indický chlieb (Čapatí)

Indický chlieb (Čapatí)

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha