Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Za tento recept ďakujeme čitateľke Kataríne Fedorovej 🙂

Potrebujeme:

0,5 kg kyslá kapusta
1 hrnček jačmenné krúpy veľké
2 hrnčeky uvarenej adzuki fazule
2 cibule:1 biela, 1 červená
1 tempeh údený
2 strúčiky cesnaku
250 ml sójový jogurt
1 PL neaktívne droždie
2 PL ryžový olej
2 PL sezamový olej
himalájska soľ
mletá červená paprika
kurkuma
majorán

Postup:

Na ryžovom oleji opražíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu, červenú papriku, trochu vody a podusíme. Uvaríme krúpy so štipkou soli v pomere 1: 2,5 vody cca 1 hod. Na sezamovom oleji opražíme červenú cibuľu, pridáme adzuki, nastrúhaný tempeh, trochu vody, podusíme. Dochutíme pretlačeným cesnakom, kurkumou, majoránom, červenou paprikou. Dno zapekacej misy potrieme ryžovým olejom, vrstvíme polovicu kapusty, na ňu polovicu fazuľovej zmesi, celé krúpy, fazuľová zmes, kapusta a na vrch zalejeme sójovým jogurtom zmiešaným s neaktívnym droždím a štipkou soli. Zapekáme na 220°C 30 min.

Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Týmto aj Vás vyzývame na spoluprácu. Poznáte nejaký zdravý vegetariánsky recept, ktorý by sa hodil na naše stránky? Radi varíte, či pečiete a chcete sa podeliť o svoje umenie? Môžete! A to takýmto spôsobom:

1. Uvarte zdravé jedlo
2. Odfoťte ho
3. Zapíšte recept
4. Pošlite nám ho aj s fotografiou

 

Chcem pridať recept

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha