(vegan, bez lepku)
Potrebujeme:
4 menšie zrelé banány+1 na ozdobu (dajte si záležať, aby boli dozreté, nebude treba cukor)
100g mandľovej múky
80g kokosovej múky
1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli (morská, himalájska)
2/3 šálky roztopeného panenského kokosového oleja
1 lyžička vanilky
vlašské orechy, hrozienka, čoko pecičky z kvalitnej čokolády (voliteľné)
Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!
Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:
Postup:
Tyčovým mixérom rozmixujeme banány s roztopeným kokosovým olejom a vanilkou a vlejeme to ku zmesi múky, prášku do pečiva, sódy, soli, pridáme podľa chuti hrozienka, nasekané orechy a čokoládové kúsky. Premiešamie nech sa všetky ingrediencie prepoja. Dostaneme husté cesto, ktoré preložíme do formy na chlebík. Môžeme ju vytrieť olejom a vysypať kokosom, alebo použijeme papier na pečenie. rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 45-50 minút podľa typu rúry. Chlebík po upečení necháme vychladnúť, potrebuje trochu času, aby spevnel. Vo výsledku bude vláčny a šťavnatý. Konzistencia je iná, ako keď pečieme z klasickej múky ;). Tento je plný zdravých tukov, bielkovín aj prirodzených cukrov, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Je vhodný aj na raňajky, či desiatu. Na raňajky sme ho na fotke poliali „tvarohom“ Provamel a pridali čerstvé jahody. Vyskúšajte.