Bezlepkový recept
3-4 porcie
Potrebujeme:
1 šálku neuvarenej šošovice
½ póru
200g originál Shmacky (eggcheese)
1 plechovka lúpaných paradajok v paradajkovej šťave
olivový olej
bazalka, oregano
cesnak podľa chuti
soľ
Príloha:
ryžové rezance
Postup:
Uvaríme si šošovicu a dáme bokom. Medzitým na troche olivového oleja orestujeme pokrájaný pórik a na drobno nakrájaného šmakouna. Pridáme bazalku a oregano a necháme chvíľku rozvoňať. Pridáme paradajky, popučíme ich na menšie kúsky,všetko spolu premiešame, osolíme, pridáme popučený cesnak a necháme prevrieť. Pridáme šošovicu a chvíľku povaríme, kým sa všetky chute prepoja.
Podávame s syžovými rezancami.
Použité potraviny:
Červená šošovica je výborným zdrojom bielkovín, je zbavená šupky, preto sa rýchlo uvarí a nenadúva.
Shmacker je ideálnym komponentom zdravého stravovania, pretože obsahuje nutrične kvalitné bielkoviny s nízkou energetickou hodnotou a minimom tukov s nasýtenými mastnými kyselinami.
Proteínový plátok chuťou pripomína kuracie mäso, ale neobsahuje žiadne tuky, sacharidy ani cholesterol.