Boloňská omáčka z červenej šošovice

Boloňská omáčka z červenej šošovice a šmakouna

Bezlepkový recept

3-4 porcie

Potrebujeme:
1 šálku neuvarenej šošovice
½ póru
200g originál  Shmacky (eggcheese)
1 plechovka lúpaných paradajok v paradajkovej šťave
olivový olej
bazalka, oregano
cesnak podľa chuti
soľ

Príloha:
ryžové rezance

Postup:
Uvaríme si šošovicu a dáme bokom. Medzitým na troche olivového oleja orestujeme pokrájaný pórik a na drobno nakrájaného šmakouna. Pridáme bazalku a oregano a necháme chvíľku rozvoňať. Pridáme paradajky,  popučíme ich na menšie kúsky,všetko spolu premiešame, osolíme, pridáme popučený cesnak a necháme prevrieť. Pridáme šošovicu a chvíľku povaríme, kým sa všetky chute prepoja.

Podávame s syžovými rezancami.

Použité potraviny:

Červená šošovica je výborným zdrojom bielkovín, je zbavená šupky, preto sa rýchlo uvarí a nenadúva.

Shmacker je ideálnym komponentom zdravého stravovania, pretože obsahuje nutrične kvalitné bielkoviny s nízkou energetickou hodnotou a minimom tukov s nasýtenými mastnými kyselinami.
Proteínový plátok chuťou pripomína kuracie mäso, ale neobsahuje žiadne tuky, sacharidy ani cholesterol.

Boloňská omáčka z červenej šošovice

Boloňská omáčka z červenej šošovice

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha