Čistozrnný chlieb

Čistozrnný chlieb

Potrebujeme:

75g slnečnicových semienok
75g tekvicových semienok
75g čerstvo pomletých vlašských orechov
135g bezlepkových ovsených vločiek
4 PL chia semienok/ alebo ľanu/
16g psyllia
2 ČL morskej, alebo himalájskej soli
40g panenského kokosového oleja (roztopeného),môžete použiť aj olivový
1/2 PL javorového sirupu
360ml vody

Postup:

Všetky suroviny dôkladne premiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie, zmes uhladíme mokrou rukou a necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny, kým sa nám nezačne odliepať od papiera. Pečieme na 200 stupňoch cca 30-40 min. Keď je už chlebík pevný, vyberieme ho z formy a z druhej strany dopekáme na plechu, až kým je celý chrumkavý (cca 15-20 minút podľa potreby).

Čistozrnný chlieb

Čistozrnný chlieb

Čistozrnný chlieb

Čistozrnný chlieb

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha