Ingrediencie:
120g mäkkého masla
80g brezového cukru (xylitol)
štipka soli
½ l mletej vanilky
1 vajíčko
150g hladkej celozrnnej (špaldovej) múky-pre bzl verziu použite celozrnnú ryžovú múku
1l prášku do pečiva bez fosfátov (vínny kameň)
20g nepraženého kakaa (možno nahradiť karobom)
100g kvalitnej 70% čokolády
60g sekaných vlašských orechov
3 L mlieka (rastlinné)
1 l = čajová lyžička
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 190 stupňov a na plech dáme papier na pečenie.
Vymiešame maslo s cukrom, soľou a vanilkou. Vznikne pena, do ktorej opatrne zašľaháme vajce. Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame a preosejeme na maslový krém. Pridáme posekané orechy a kúsky čokolády, všetko spolu vymiešame a na plech ukladáme malé kôpky (4-5cm od seba). Pečieme cca 15minút.