hokaidovy-krem

Hokaidové krémové pohladenie

Potrebujeme:

1 tekvica hokkaido- zbavíme jadierok, pokrájame na kocky, nešúpeme
1 cibuľa
olivový olej
1-1,5 dcl sójovej smotany
kari korenie podľa chuti ( cca 1lyžička)
morská soľ
Tamari sójová omáčka
tekvicové gomasio

Postup:

Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľku, keď je skoro hotová posypeme kari korením, premiešame a pridáme tekvicu. Spolu krátko orestujeme, podlejeme vodou. Vody pridáme len trošku, aby bola polievka hustá, trochu posolíme a dusíme do mäkka za občasného miešania. Keď sa tekvička rozvarí, vznikne kaša, ktorú odstavíme zo sporáku a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Vrátime na platňu a pridáme smotanu podľa chuti. Smotana krém krásne zjemní. Krátko necháme prejsť varom a môžeme servírovať. Na tanieri krém dozdobíme sójovou omáčkou Tamari. Dodá polievke skvelú chuť a nášmu telu potrebné aminokyseliny a napomáha tráveniu. Je bezlepková. Na záver posypeme tekvicovým gomasiom.

Gomasio neutralizuje prekyslenie krvi a tým zmierňuje únavu aj rôzne zdravotné problémy. Vyživuje a posilňuje nervový systém a zvyšuje imunitu. Je zdrojom cenných minerálnych látok.

Náš TIP: rovnako chutný krém si môžete urobiť aj z cukety. Postup je ten istý, akurát cuketa obsahuje viac vody, takže jej pri varení pridajte menej.

Dobrú chuť.

Krémová polievka z tekvice hokaido

Krémová polievka z tekvice hokaido

 

Cuketová krémová polievka

Cuketová krémová polievka

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha