Potrebujeme:
1 údený tempeh
kyslú kapustu (1-2 hrste)
1,5 litra kyslej vody z kapusty zo suda (ak máte moc kyslú, dorieďte si ju podľa vašej chuti čistou vodou)
zemiaky podľa počtu osôb
morskú, alebo himalájsku soľ
čili korenie, alebo mletú červenú papriku
čierne korenie celé
sušené huby (my sme dali šitake)
Postup:
Huby namočíme do vody na cca 30 minút. Kyslú vodu, kapustu, celé zemiaky, korenie a namočené huby dáme variť. Osolíme, pridáme štipku čili, alebo papriky podľa chuti a varíme kým sa zemiaky neuvaria. Medzitým si nakrájame na kocky tempeh a ku koncu ho pridáme do hrnca. Necháme chvíľku povariť a môžeme servírovať. Kapustnica na štedrý večer ako stvorená. Dobrú chuť.