Kapustnica s tempehom

Kapustnica s tempehom

Potrebujeme:

1 údený tempeh

kyslú kapustu (1-2 hrste)

1,5 litra kyslej vody z kapusty zo suda (ak máte moc kyslú, dorieďte si ju podľa vašej chuti čistou vodou)

zemiaky podľa počtu osôb

morskú, alebo himalájsku soľ

čili korenie, alebo mletú červenú papriku

čierne korenie celé

sušené huby (my sme dali šitake)

Postup:

Huby  namočíme do vody na cca 30 minút. Kyslú vodu, kapustu, celé zemiaky, korenie a namočené huby dáme variť. Osolíme, pridáme štipku čili, alebo papriky podľa chuti a varíme kým sa zemiaky neuvaria. Medzitým si nakrájame na kocky tempeh a ku koncu ho pridáme do hrnca. Necháme chvíľku povariť a môžeme servírovať. Kapustnica na štedrý večer ako stvorená.  Dobrú chuť.

Kapustnica s tempehom

Kapustnica s tempehom

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha