Potrebujeme:
100g červenej šošovice
150g póru
1 lyžička mletej sladkej papriky
1 lyžica kari
0,5 lyžičky sušeného cesnaku (alebo čerstvý podľa chuti)
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 lyžice paradajkovej omáčky
olivový olej
petržlenovú vňať
morskú soľ
Postup:
Šošovicu varíme cca 10 minút a scedíme. Nadrobno nakrájaný pór opražíme na oleji, pridáme kari a ešte chvíľu pražíme. Nakoniec pridáme paradajkovú omáčku, cesnak, soľ a ešte krátko opražíme a pridáme mletú papriku. Vychladenú zmes zmiešame s uvarenou šošovicou a rozmixujeme na jemné pyré. Nakoniec vmiešame koriander a citrónovú šťavu.
Náš tip:
Je dokonalá na kváskovom chlebíku, alebo len tak s čerstvou mrkvou, kalerábom ;). Rozhodne vyskúšajte.