Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Potrebujeme:

250ml mandľovej smotany+50ml vody (zmiešame dokopy)
3 domáce, alebo BIO vajíčka
1 lyžičku pravej vanilky
7 lyžíc trstinovej šťavy (panela)
8 vrchovatých lyžíc celozrnnej hladkej špaldovej múky (alebo pohánkovej, ryžovej, pšenovej, amarantovej, mandľovej v rôznom pomere-pre bzl verziu)
sezónne ovocie (ja som dala hrušky a slivky nakrájané na kocky)
škoricu na obalenie ovocia

300x300.jpg

Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Postup:

Ovocie si nakrájame na kocky, posypeme kvalitnou škoricou, nech sa poriadne obalí a dáme bokom. Vyšľaháme si vajíčka s panelou do peny, pridáme smotanu a múku, šľaháme kým sa všetko prepojí a vznikne nám „lievancové“ cestíčko. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú, alebo koláčovú formu (aspoň 24 cm) vymažeme maslom, poukladáme na ňu ovocie hojne obalené v škorici a zalejeme cestíčkom. Pečieme cca 30 minút do zozlatnutia koláčika.

Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha