Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Potrebujeme:

250ml mandľovej smotany+50ml vody (zmiešame dokopy)
3 domáce, alebo BIO vajíčka
1 lyžičku pravej vanilky
7 lyžíc trstinovej šťavy (panela)
8 vrchovatých lyžíc celozrnnej hladkej špaldovej múky (alebo pohánkovej, ryžovej, pšenovej, amarantovej, mandľovej v rôznom pomere-pre bzl verziu)
sezónne ovocie (ja som dala hrušky a slivky nakrájané na kocky)
škoricu na obalenie ovocia

300x300.jpg

Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Postup:

Ovocie si nakrájame na kocky, posypeme kvalitnou škoricou, nech sa poriadne obalí a dáme bokom. Vyšľaháme si vajíčka s panelou do peny, pridáme smotanu a múku, šľaháme kým sa všetko prepojí a vznikne nám „lievancové“ cestíčko. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú, alebo koláčovú formu (aspoň 24 cm) vymažeme maslom, poukladáme na ňu ovocie hojne obalené v škorici a zalejeme cestíčkom. Pečieme cca 30 minút do zozlatnutia koláčika.

Lahodný jesenný Clafoutis

Lahodný jesenný Clafoutis

Recepty a články na Váš e-mail

  • Stlačením tlačítka súhlasíte so spracovaním osobných údajov. Vaše osobné údaje (meno a emailová adresa) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k materiálom zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...