Polentovo špenátové gule

Polentovo špenátové gule

Potrebujeme:

120 g polenta
soľ
špenát (niekoľko lyžíc)
1 PL olivový olej
100 g ricotta
2 strúčky cesnaku
100 g balkánsky syr
125 g plátky masla

Príloha – ochutené paradajky:

1 PL olivový olej
3 strúčky cesnaku
2 hrste paradajky cherry

Postup cesto:

Polentu nasypeme do vriacej osolenej vody (360 ml) a uvaríme na hustú kašu.
Ku koncu varenia pridáme posekaný rozmrazený špenát a lyžicu oleja. Necháme úplne vychladnúť.

Pripravíme si plnku:

Ricottu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a balkánskym syrom. Nesolíme, nekoreníme, syr je dosť slaný.

Navlhčenými rukami urobíme s polenty placky a do stredu vložíme ricottovu náplň.
Opatrne zabalíme a vytvarujeme guľky. Vôbec sa nelepia na ruky, len ich treba navlhčiť.

Poukladáme na plech vyložený papierom, alebo do vyolejovanej zapekacej remosky. Navrh každej gule dáme plátok masla a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme max. 10 min. Určite nie viac! Môžu sa roztiecť.

Paradajky:

pokrájame, na oleji krátko opražíme plátky cesnaku, pridáme paradajky, premiešame, ohrejeme a môžeme podávať.

Ja som dala paradajky živé.

Dobrú chuť.

Recept aj foto nám poskytla čitateľka Anina. Ďakujeme 🙂

Polentovo špenátové gule

Polentovo špenátové gule

Polentovo špenátové gule

Polentovo špenátové gule

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha