Pšeno - Jáhly

Pšeno – Jáhly – obilie Slovanov

Nutričné vlastnosti pšena:

  • dobre stráviteľné
  • prirodzene bezlepkové
  • vhodné aj pre celiatikov
  • má priaznivý pomer živín blížiaci sa doporučovanému pomeru bielkovín, tukov a sacharidov
  • obsahuje veľké množstvo vitamínov skupiny B a je vynikajúcim zdrojom železa
  • podľa starej východnej medicíny chráni našu slezinu a pankreas a liečebne pôsobí pri žalúdočných problémoch

Odporúčam zaradiť pšeno na bežný jedálny lístok. Môžete ho použiť ako klasickú prílohu k mäsu i zelenine, ako surovinu na rizoto, rôzne placky, nákypy, zapekané pokrmy, alebo ako závarku do polievok. Využijete ho aj na prípravu sladkých pokrmov.

VYSKÚŠAJTE 🙂

Pšeno - Jáhly

Pšeno – Jáhly

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha