Šampiňónová paráda

Šampiňónová paráda

Potrebujeme (2-3 porcie)

1 stredne veľký pór
250g čerstvých šampiňónov
2 malé cukety
200g Tatranský syr balkánskeho typu (Tami)
1 lyžička cesnakového prášku
Himalájska soľ Cereus – Africká Harisa BIO
2 lyžice Sójová omáčka Tamari
Olivový olej

Celozrnné cestoviny ako príloha (ak použijeme bezlepkové cestoviny, celý recept bude bez lepku).

Postup:

Vo veľkej hlbokej panvici na oleji osmažíme nakrájaný pórik, pridáme pokrájané šampiňóny. Chvíľku restujeme, pridáme Harisu, cesnakový prášok a premiešame. Počas restovania pokrájame cuketu na polkolieska (0,5cm hrubé) a pridáme k šampiňónom. Polejeme sójovou omáčkou, dôkladne premiešame, stíšime plameň a cca 5 minút prikryté dusíme. Podlejeme 1dl-1,5dl vody a dusíme tak aby cuketa ostala mierne chrumkavá (nesmie sa rozvariť). Na záver vmiešame 100g rozdrobeného syra, premiešame a necháme ho trošku rozpustiť. Na tanier dáme uvarené cestoviny, zalejeme cuketovo-šampiňónovou zmesou a bohate posypeme zvyšným syrom.

 

Šampiňónová paráda

Šampiňónová paráda

Recepty a články na Váš e-mail

  • Vaše osobné údaje (emailová adresa a meno) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k obsahu zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...