Potrebujeme:
BIO pšeno, alebo karfiol
BIO čiernu šošovicu Beluga (1:1 v pomere ku pšenu)
lahôdkové droždie podľa chuti
himalájsku, alebo morskú soľ
kvalitné maslo, alebo ghí (alebo slnečnicový, či olivový olej)
cibuľu
2 mrkvy
bielu kapustu (alebo cviklu, cuketu)
menšia šálka kukurice (alebo hrášok)
BIO slnečnicové semienka
kari, kurkumu, sušený cesnak, sušený zázvor (zvolila som zahrievacie korenie, voľba je na vašej chuti)
Postup:
Pšeno uvarte podľa návodu, šošovicu tiež. Ak použijete karfiol (viď TIP pod receptom) miesto pšena, tak ho krátko obvarte a rozmixujte na drobno, na veľkosť ryže, alebo pšena. Keď sú obe suroviny hotové, zmiešajte ich dokopy a dochuťte lahôdkovým droždím a maslom. Kým sa varí pšeno a šošovica, udusíme zeleninu. Vo veľkej panvici ohrejeme ghí, pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska, osolíme a restujeme na miernom plameni. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, slnečnicu, premiešame a spolu restujeme cca 5 minút. Pridáme všetky druhy korenia, poriadne premiešame a necháme korenie rozvoňať. Pridáme nakrájanú kapustu, kukuricu, premiešame a podlejeme vodou, necháme podusiť do mäkka.
TIP: Karfiol použite miesto pšena, ak chcete zvýšiť podiel zeleniny v jedle, alebo ak jedlo varíte na večeru a potrebujete sa vyhnúť sacharidom navyše.