Potrebujeme:
- 1 balenie Tofu natural
- Tamari sójová omáčka
- 1 hrnček špaldového kernotta (pre bezlepkovú verziu použite ryžu natural)
- 1 balenie mrazenej zeleniny
- morská nerafinovaná soľ
- kajenské korenie
- Umeocot
- Agávový sirup
- 5 cm riasy Kombu
- olivový olej
Postup:
- Do hrnca dáme prepláchnuté špaldové kernotto, riasu Kombu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (cca 30-40 minút). Nemiešame.
- Tofu nakrájame na tenké plátky. Z oboch strán potrieme tamari omáčkou. Necháme chvíľu postáť a opečieme na panvici do zlatista (na olivovom oleji).
- Ešte zamrznutú zeleninu mierne podlejeme, podustíme do mäkka, pridáme plátok masla, osolíme, pridáme kajenské korenie, lyžičku umeoctu a agávový sirup (podľa chuti). Vznikne jsmne sladkokyslá, pálivá chuť. Fantázii sa však medze nekladú, môžete si zeleninu ochutiť tak ako to máte radi.
Prajeme dobrú chuť.