Tamari tofu

Tamari tofu

Potrebujeme:

  • 1 balenie Tofu natural
  • Tamari sójová omáčka
  • 1 hrnček špaldového kernotta (pre bezlepkovú verziu použite ryžu natural)
  • 1 balenie mrazenej zeleniny
  • morská nerafinovaná soľ
  • kajenské korenie
  • Umeocot
  • Agávový sirup
  • 5 cm riasy Kombu
  • olivový olej

Postup:

  1. Do hrnca dáme prepláchnuté špaldové kernotto, riasu Kombu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (cca 30-40 minút). Nemiešame.
  2. Tofu nakrájame na tenké plátky. Z oboch strán potrieme tamari omáčkou. Necháme chvíľu postáť a opečieme na panvici do zlatista (na olivovom oleji).
  3. Ešte zamrznutú zeleninu mierne podlejeme, podustíme do mäkka, pridáme plátok masla, osolíme, pridáme kajenské korenie, lyžičku umeoctu a agávový sirup (podľa chuti). Vznikne jsmne sladkokyslá, pálivá chuť. Fantázii sa však medze nekladú, môžete si zeleninu ochutiť tak ako to máte radi.

Prajeme dobrú chuť.

Tamari tofu

Tamari tofu

 

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha