Toskánska cícerová placka (Čečína)

Toskánska cícerová placka (Čečína)

Potrebujeme:

300 g cícerovej múky
900 ml vody
100 ml olivového oleja
2 lyžičky morskej alebo himalájskej soli

Postup:

Do múky vlejeme vodu, osolíme, a na jemno rozmixujeme. Po troške pridávame olej a stále mixujeme. Zmes je tekutá, nezľaknite sa toho. Po dôkladom rozmixovaní zmes prikryjeme a necháme odstáť 4-5 hodín. Občas premiešame. Po odstátí (stále tekutú) zmes vylejeme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 15 minútach pečenia teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte ďalších 30 minút. Po upečení v rúre nájdeme pevnú hmotu, ktorú môžeme krájať (viď obrázok).

Náš tip:

Čečína je vhodná ako príloha napríklad k šalátom, ale dá sa na ňu aj natrieť nátierka, či jesť len tak samá.

Prajeme dobrú chuť 🙂

Toskánska cícerová placka (Čečína)

Toskánska cícerová placka (Čečína)

Toskánska cícerová placka (Čečína)

Toskánska cícerová placka (Čečína)

Týmto aj Vás vyzývame na spoluprácu. Poznáte nejaký zdravý vegetariánsky recept, ktorý by sa hodil na naše stránky? Radi varíte, či pečiete a chcete sa podeliť o svoje umenie? Môžete! A to takýmto spôsobom:

1. Uvarte zdravé jedlo
2. Odfoťte ho
3. Zapíšte recept
4. Pošlite nám ho aj s fotografiou

 

Chcem pridať recept

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha