Potrebujeme:
300 g cícerovej múky
900 ml vody
100 ml olivového oleja
2 lyžičky morskej alebo himalájskej soli
Postup:
Do múky vlejeme vodu, osolíme, a na jemno rozmixujeme. Po troške pridávame olej a stále mixujeme. Zmes je tekutá, nezľaknite sa toho. Po dôkladom rozmixovaní zmes prikryjeme a necháme odstáť 4-5 hodín. Občas premiešame. Po odstátí (stále tekutú) zmes vylejeme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 15 minútach pečenia teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte ďalších 30 minút. Po upečení v rúre nájdeme pevnú hmotu, ktorú môžeme krájať (viď obrázok).
Náš tip:
Čečína je vhodná ako príloha napríklad k šalátom, ale dá sa na ňu aj natrieť nátierka, či jesť len tak samá.
Prajeme dobrú chuť 🙂