Rada trávim čas v kuchyni kreatívne 😉 Je to proste moje hobby, moja vášeň.
Nedávno som urobila plnú dózu domácej granole. Je to úplne iný rozmer chutí ako keď si tú istú zmes namiešate len tak „za studena“.
Dnes som si na dno misky pokrájala 1/2 banána, zaliala horúcim ryžovým „mliečkom“ (nesladeným), posypala lyofilizovaným ovocím, škoricou a arašidovým maslom..proste balada..chutné a vyvážené raňajky za pár minút. Áno, dá sa to 😉
Moja granola:
Pšenové a bezlepkové ovsené vločky, kokos, zmes orechov a semienok(všetko BIO kvalite v pomere 1:1:1).Orechy som nasekala a zvlášť na panvici opiekla do chrumkava. Vedľa sa zatiaľ opekali vločky a neskôr kokos. Potom som všetko zmiešala do jednej panvice a nechala vychladnúť. Toto je moja základná zmes, ktorú si môžete ľubovoľne meniť a dochucovať.
MôJ TIP na ochutenie:
Škorica, perníkové korenie, karob, nepražené kakao, vanilka, korenie Aladin, sušený zázvor..Hrajte sa chuťami a nájdite si tie svoje 😉