Zapečené pšeno so zeleninou a tempehom

Zapekané pšeno s pečenou zeleninou a tempehom

Na 4 porcie potrebujeme:

1 šálku BIO pšena v surovom stave (cca 150g)
2-3 stredne veľké cibule
1 údený tempeh (pre bzl verziu použite údené tofu, alebo biely tempeh a ochuťte si ho podľa seba)
hokkaido tekvicu 1/2
šampiňóny 120g
2 zemiaky
kyslú kapustu zo suda, alebo domáce pickles (cca 200g na zapekanie+ako príloha)
morskú, alebo himalájsku soľ
lahôdkové droždie
olivový, kokosový olej, alebo ghí maslo
kari korenie
konopné semienka lúpané (cca 3-4 lyžice)

Postup:

Pešno si uvaríme vo vode s trochou soli do mäkka (trvá to cca pol hodiny) a dáme ho bokom. Ja som piekla zeleninu deň vopred na obed a čo sa nezjedlo,som pokrájala a použila do tohoto receptu. Takže hokkaido pokrájajte na plátky, pridajte na polovice prekrojené šampiňony, na plátky nakrájané zemiaky, premiešajte s olejom, soľou a korením.

Všetko spolu upečte v rúre na 180°C do mäkka a nechajte trochu vychladnúť. Cibule si nakrájajte na polkolieska, tempeh na kocky a opečte na oleji, alebo na ghí do zlata. Pripravte si zapekaciu formu, v ktorej budete zapekať a potrite jej dno aj boky jemne olejom. Vo veľkej mise pšeno ochuťte lahôdkovým droždím (dajte ho podľa chuti-určite ho nevynechajte), pridajte cibuľu s tempehom aj s výpekom, premiešajte, pridajte na menšie kúsky nakrájanú tekvicu, zemiaky, semienka, huby a kyslú kapustu.

Všetko spolu premiešajte nech sa chute prepoja, prípadne posoľte, či okoreňte a dajte do zapekacej formy. Rúru si vyhrejte na 160°C a pečte cca 25 minút, kým povrch chytí zlatý nádych. Podávajte s kyslou kapustou, alebo pickles.

 

Zapečené pšeno so zeleninou a tempehom

Zapečené pšeno so zeleninou a tempehom

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha