Kokosová červená šošovica na indický spôsob

Kokosová červená šošovica na indický spôsob

Potrebujeme (4 porcie):

1 malú cibuľu
morskú alebo himalájsku soľ
rastlinný olej (my sme použili slnečnicový)
2 šálky červenej šošovice
400 ml kokosového mlieka
400 g paradajky lúpané štvrtené (konzerva)
3 lyžičky kari (množstvo pre výraznú chuť)
2 lyžičky zázvoru v prášku (množstvo pre výraznú chuť)
3 lyžičky rímskej rasce (množstvo pre výraznú chuť)
ryža basmati natural – ako príloha

Doma šéfkuchárom - Kompletný online sprievodca zdravým varením

Veľký výběr exotických ingrediencíí zo všetkých kůtov sveta

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno, posolíme a dáme restovať na oleji. Keď je už cibuľa trochu opečená, pridáme 1 lyžičku kari, 1 lyžičku zázvoru a 1 lyžičku rímskej rasce. Spolu to ešte chvíľu pražíme tak aby nám celá kuchyňa príjemne rozvoniavala :-).

Potom pridáme opláchnutú červenú šošovicu a taktiež chvíľu restujeme. Podlejeme trochou vody, zalejeme kokosovým mliekom a pridáme paradajky. Keď zmes už stabilne vrie, tak pridáme zvyšné koreniny prípadne ešte dosolíme. Varíme až do uvarenia šošovice a zhustnutia “omáčky”.

Podávame s ryžou basmati natural. Prajeme dobrú chuť 🙂

Kokosová červená šošovica na indický spôsob

Kokosová červená šošovica na indický spôsob

Recepty a články na Váš e-mail

  • Vaše osobné údaje (emailová adresa a meno) sú u nás v bezpečí a budeme ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre získanie prístupu k obsahu zadarmo a k ďalším novinkám. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo "Odhlásiť sa" v každom zaslanom e-maily. Zásady ochrany osobných údajov

Formulář se odesílá, počkejte prosím...