Hodvábny krém s domácou granolou

Hodvábny krém s domácou granolou

Potrebujeme:

2 zrelé banány
400g hodvábneho tofu
(môžeme dochutiť vanilkou, alebo škoricou)

Na posypanie:

Domáca granola
Lyofilizované ovocie, alebo čerstvé ovocie podľa chuti a sezóny
Môžeme poliať lyžičkou javorového sirupu pre luxusnejšiu verziu (netreba, je to dosť sladké).

Postup:

Banány a tofu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Ak použijete klasické biele tofu, krém bude pevný a odporúčam ho trošku nariediť nesladeným rastlinným mliekom do požadovanej konzistencie. Tofu samozrejme môžete nahradiť aj mascarpone, ak jete mliečne výrobky.

Na dno pohára dáme trošku ovocia, zalejeme banánovým krémom, posypeme granolou a opäť ovocím. Jednoduché, rýchle a 100% chutné.

Vhodné ako raňajky, desiata, či dzravší dezert. Vyskúšajte 😉

Hodvábny krém s domácou granolou

Hodvábny krém s domácou granolou

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha