Karfiolovo-mrkvové sabdží s tofu

Karfiolovo-mrkvové sabdží s tofu

Na 4-5 porcií potrebujeme:

1 veľkú cibuľu, alebo 2 mladé cibuľky+vňať z nich
4-5 veľkých zrelých paradajok
400g karfiolu
200g mrkvičky
(môžete dať aj zelený hrášok, alebo brokolicu)
200ml BIO kokosového mlieka
1 balenie bieleho tofu (alebo môžete dať uvarenú červenú šošovicu)
morská, alebo himal. soľ
korenie podľa chuti: karí, garam masala, koriander, rímska rasca, rôzne iné druhy masaly
ghí, alebo kokosový olej

Postup:

Tofu si nakrájajte na kocky, okoreňte (nemusíte),opečte do chrumkava na ghí a dajte bokom-použijete ho neskôr.

V hlbokej panvici zohrejte ghí (kokosák), pridajte pokrájanú cibuľku, restujte do zlata a nakoniec pridajte zvolené korenie, premiešajte a nechajte rozvoňať. Vmiešajte karfiol a mrkvu nech sa pekne obalia v korení. Pridajte na kúsky nakrájané paradajky, osoľte, premiešajte a prikryté duste do polomäkka. Pridajte opečené tofu (alebo uvarenú šošovicu), kokosové mlieko, premiešajte a povarte kým sa chute prepoja. Nakoniec vmiešajte nakrájanú vňať z cibuľky.
Podávame s plackami Besan roti (cícerové placky), alebo čapátí.

Cícerové placky Besan roti:

Potrebujeme:

cícerovú múku cca 350g na 6-8 placiek podľa veľkosti
vlažnú vodu (prilievajte postupne)
soľ
ghí (roztopené asi 2 lyžice)

Veľký výběr exotických ingrediencíí zo všetkých kůtov sveta

Zo surovín vypracujte tuhé, nelepivé cesto a nechajte odpočívať prikryté utierkou. Potom robíte z cesta malé guľôčky, ktoré vyvaľkáte do tvaru placky a pečiete na horúcej panvici z oboch strán.

Presnejší foto postup na placky si môžete pozrieť tu:
https://akochutimasala.blogspot.in/2011/09/besan-roti.html

Karfiolovo-mrkvové sabdží s tofu

Karfiolovo-mrkvové sabdží s tofu

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha