vietnamske-jedlo-640x480

Krehké tofu s ryžovými rezancami a pikantnou zeleninou

Na 4 porcie potrebujeme:

1 veľký pór
3 väčšie mrkvy
1 malú čínsku kapustu
2 biele tofu Sunfood
čierny a natural sezam
morskú, alebo himalájsku soľ
korenie podľa chuti (my sme ladili jedlo po ázijsky)
tofu som marinovala v „Goa kari paste“
kvalitný olej (panenský kokosový)
čili omáčka (podľa chuti)
tamari omáčka
umeocot
zelená vňať z póru na dochutenie
ako prílohu sme si dali ryžové rezance, môžete podávať aj s ryžou basmati natural 🙂

Postup:

Tofu si nakrájajte na kocky, potrite ho z každej strany kari pastou a dajte bokom. Pór a zeleninu si nakrájajte na kolieska, pásiky. Na oleji zahrejte kari pastu, pridajte pór, premiešajte, osoľte, krátko opečte. Pridajte mrkvu a sezam, premiešajte a chvíľu spolu restujte. Pridajte kapustu, premiešajte, podlejte vodou, prípadne dochuťte kari korením a čili. Prikryte panvicu a duste skoro do mäkka. Vedľa na panvici si opečte tofu z oboch strán do chrumkava. Na záver zeleninu dochuťte umeoctom a tamari omáčkou.

Štíhly TIP: servírujte podľa zásad „Zdravého taniera“.

vietnamske-jedlo-640x480

Dá sa jesť sladké a pritom nepribrať? Áno!

Ako na to sa dozviete v našej elektronickej knihe Tajomstvo zdravého maškrtenia:

Tajomstvo zdravého maškrtenia - kniha